Om Oss

20170924_095823Vildmarkshunden drivs av mig, Martina Andersson, sedan 2015, i det natursköna och historiska Vendel där jag bor med sambo och barn, hundar, katter, kaniner och får.
Djur och natur har alltid varit ett stort intresse och jag har haft turen att få jobba med mitt stora intresse. Att ha djuren runt mig är absolut nödvändigt. Hundar är jag uppvuxen med, fåren har funnits i mitt liv sedan 2008. Jag klipper fåren själv och slaktar själv.
Jag har arbetat med viltvård, naturvård och som handledare på ett kommunalt hunddagis inom Uppsala kommun och fått mycket erfarenhet med mig därifrån.
Viltvården ligger mig varmt om hjärtat och har stor kunskap och mångårig erfarenhet av denna typ av arbete och speciellt då av skyddsjakt i tätorter. Jag har tillstånd att avlossa skott i tätorter i hela uppsala län. Detta tillstånd utfärdas av länspolisen i Uppsala län och alla kommuner i Uppsala län har gett mig sitt godkännande.

Jag har mångårig erfarenhet av att arbeta med hundar, då jag har utbildat en räddningshund, haft flera utbildade eftersökshundar och apporterande hundar till jakt. Har i nuläget även två vallhundar som hjälper mig att hålla reda på fårskocken.
Utbildning:
Jägarexamen
Naturbruksprogrammet på Jällaskolan och Finsta naturbruksgymnasium
Yrkesutbildning i jordbruk på Jällaskolan
Viltrehabiliteringskurs
Eftersökskurs Studiefrämjandet
Hunddagisutbildning hos CF´s hundkontakt
Hundinstruktörsutbildning hos CF´s hundkontakt
Räddningshundsutbildning Uppsala bk
Första Hjälpen på människa och hund
Viltspårinstruktörsutbildning hos CF´s hundkontakt

Jag arbetar med positiv förstärkning när jag tränar hundarna, ingen bestraffning eller ryck och slit i hunden, och har alltid sele på hundarna för att undvika skador på deras kroppar.
Jag är mycket ute i skog och mark med mina hundar och hänger gärna på mig ryggsäcken och klövjesäckar på mina hundar och drar i väg på längre turer och kanske övernattar i något vindskydd eller i hängmattan. Eller så sitter vi framför en brasa vid vendelsjön samtidigt som hundarna får träna på den viktiga passiviteten. Fiska är en bra träning för hundarna också, jag fiskar och hunderna är passiva, sen delar vi på fångsten.
Min vison med företaget är att sätta kundens behov först.
På vildmarksturerna guidare jag er i vildmarkerna runt om i Uppland och visar er hur ni kan träna er hund i skog och mark.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close