Ett äventyrligt år med äventyrliga tassar.

En själslig expedition för att hitta lyckan.

Syftet med ett äventyrlig år är att hitta sätt att krydda vardagen med lite äventyr, att se varje dag som ett äventyr och inte som en tråkig vardag med en massa måsten som tynger ens axlar.

Äventyren ska inte vara stora, som kräver massa planering och förberedelser, utan små äventyr som kan ske lite spontant, när andan faller på och tiden finns så ska jag vara redo och bara kasta mig ut. Visst, ett lite större äventyr kanske det kan bli vem vet.. Men huvudsaken är att jag gör dem och ser till att njuta och ha kul.

Vad klassas som äventyr då? Först kanske vi ska se va ordet äventyr betyder: Spännande händelse, riskabel handling, upplevelse eller kärlekshistoria.

Från wikipedia; Ett äventyr är en aktivitet som innebär risker eller osäkert utfall och som också ställer krav på deltagaren. Äventyr kan vara en planerad fritidsaktivitet som typiskt är en resa i naturen, utanför anlagda vägar.

Många kanske tänker på äventyrare som Göran Kropp, Renata Chlumska mm när de hör ordet äventyr, att man ska klättra upp för världens högsta berg eller skidar på Arktis, människor som riskerar sina liv för sitt livs äventyr men inte behöver man gå så långt för att uppleva ett äventyr. En gång i tiden ville jag vara den som riskerade livet för mitt livs äventyr men nu är den tiden förbi, jag har blivit klokare och latare men längtan för äventyr finns kvar men jag vill inte riskera livet för det. Men jag känner att livet kunde innehålla lite mer spänning, det erkänner jag. Bryta sig loss från den i bland lite tråkiga vardag som lätt blir i en barnfamilj, bryta sig loss från vardagsrutinen. Tiden kan ju vara en bristvara hos många men det ska jag väl kunna få loss lite..

Största utmaningen för mig att genomföra det jag vill göra och att lyssna på mig själv och inte lyssna för mycket på vad andra tycker, jag blir inte lyckligare då. Men jag måste också kämpa emot mina egna tankar och känslor som säger åt mig att stanna hemma fast jag vet att jag kommer tycka om det jag gör. Jag måste se till att min och hundarnas utrustning är väl förberedd och jag vet var allt är, att springa runt och leta t är det största stressmomentet för mig och då ökar ångesten och risken för panikångestattacker ökar markant. Detta är sviter av den utmattningsdepression jag lider av fortfarande efter 8 år.

Ett äventyr behöver inte betyda resor över halva jordklotet, Sverige är fantastiskt, Uppland är fantastiskt och Vendel är fantastiskt och bjuda på många äventyr.

Vad ska JAG göra då?

Tja.. inte ska jag klättra upp på Everest topp.. Nä skämt och sido ni har ju förstått att äventyren kommer att vara små som platsar i mitt vardagliga liv och nära Bacecamp Blåsut, dvs mitt hem i Vendel.

Jag kommer till exempel att vara ute så mycket som möjligt på vägarna och i skogen för att slå mina 125 mil som jag vandrade förra året.

Att utforska skogar jag aldrig har vandrat i innan,att göra en Monsen, (Lars Monsen)dvs ta ut en kompassriktning och gå dit kompassen pekar tills jag kommer fram till mitt mål, rakt fram och inte fuska med att följa alltför många vägar, att sova ute så mycket som möjligt (även om det är på den egna tomten så räknas det), att paddla kanot med hundarna, att vandra barfota, att krypa i grottor, att äta ett mål om dagen ute i skogen, att lära sig nått nytt, att besöka alla naturreservat i kommunen, att vandra minst 8 km per dag, att njuta av tillvaron Ja, listan kan göras lång..

Jag vill också utforska min bygd mera, det finns så mycket historia i Vendel och jag vill lära känna den bättre, därför kommer fokus vara här i bygden men jag kommer röra mig lite runt i Uppland.

När börjar det då? Ja.. det har redan börjat men jag har ”bara” vandrat på vägarna här hemma då jag har haft jobb att ta hand om under årsskiftet men jag upplever nya saker på vägen som jag går varje dag men jag ser nya saker varje dag, jag lyfter blicken och studerar min omgivning, bara det är ett äventyr i sig. Att inte låta vandringen bli slentrian. Ni läser rätt, jag vandrar inte promenerar. Nu i helgen är jag ensam med dottern så i dag lördag blir det inget äventyr (om man inte räknar med detta långa blogginlägg förstås) men söndagen bjuder på äventyr då vi ska ta tåget in till Uppsala för att lpna en bil och sedan far vi vidare till Gamla Uppsala och myser innan det är dags att åka hem med den lånade bilen.

På måndag ska jag nog passa på att hitta på nått då jag har sambon hemma och passar de hundar som inte orkar följa med.

Givetvis kommer minst 1 hund vara med mig, de är de viktigaste deltagarna under denna expedition förutom mig.

Vissa äventyr kommer jag att bjuda med er följare men jag kommer att ta betalt för en lön måste komma in på kontot i bland. Givetvis kommer mina tjänster vara till ert förfogande och jag kommer att ha kurser och kunna ta emot hundar som vanligt, pengar måste in.

Är det något företag som vill sponsra på nått vis så är det välkommet!

Jag kommer att skriva mer om förberedelser, utrustning, mat mm inom kort!

Keep on Walking!

2 reaktioner till “Ett äventyrligt år med äventyrliga tassar.

  1. Låter grejtans! Ett äventyr kanske kan vara att komma och sitta i min trädgård och inviga min nya kaffekanna (du kan få varm choklad)… Jag kan hitta på något som du inte är beredd på så det blir riktigt äventyrligt 😉 Vi har ju tydligen en nyöppnad del av pilgrimsleden nere vid Hargshamn som du kan utforska…
    Blir hälen bra så utforskar vi tillsammans. Spårläger x flera behöver vi planera också- kanske där vid min nya kaffekanna… 😉 Kram /din vän Marie

    Gilla

    1. Att åka till dig kan absolut vara ett äventyr och jag dricker numera kokkaffe så vi kan planera kurs och annat skoj! Dessutom vill jag sniffa lite på valparna!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close