Adjö glädjeskurkar och energitjuvar!

I hela mitt liv har jag alltid lyssnat alldeles för mycket på vad andra säger och rättat mig efter deras ”råd” och vilja. Men nu vid 45 års ålder är det dags, alldeles försent men…, att sluta lyssna på glädjeskurkarna som alltid får mig att ändra mig och tvivla på mig själv, sluta lyssna på glädjeskurkarna som säger att det inte kommer att gå, att jag kommer att misslyckas igen, att det inte kommer att gå osv.

Jag har människor runt mig som i all välmening tror att dom hjälper mig genom att försöka bestämma vad eller hur jag ska göra. – Nej, du ska göra så här i stället! Fast jag vet att jag har rätt och vet hur jag vill ha det så fogar jag ofta mig och ändrar mig och sen ångrar jag mig massor när jag ser att jag tagit fel beslut.

Nej, nu är det SLUT! Jag kan lyssna på dem, jag kan be om råd men i slutändan är det MITT beslut och är det nått jag vill göra så ska jag göra det! Även om tvivlarna och glädjeskurkarna försöker få mig att, i sin välmening, inte göra det jag vill. VILL JAG SKA JAG är mitt nya motto!

Det är också slut med energitjuvar i min närhet, de som tar energi från mig och ger inget tillbaka. Vill man ha min energi så ska man förtjäna den och ger tillbaka det man tagit.

Med det sagt så ser jag fram emot 2020 som jag vill ska bli ett äventyrligt år, ett år då jag gör det jag vill och inte vad andra tycker (ja, sambon har väl lite att säga till om det måste väl funka hemma också), göra det som känns rätt för mig, göra det som kan göra mig lycklig, göra det som jag finner ro av. I slutändan är det mitt liv och min familjs liv. Är inte jag den jag VILL vara, vad ger jag för signaler till min dotter då?

Nu gäller det bara att få bort tvivlaren i huvudet som vill fortsätta lyssna på glädjeskurkar och energitjuvar för det är så hon alltid har gjort!

Mot 2020, ett äventyrligt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close