Bråda tider!

Naturen är full med mat nu, svamp finns i överflöd, nypon, lingon, rönnbär, hasselnötter, viltet är lovligt och fisken hugger bra.Torken går för fullt med dagens skörd av trattkantareller. Gårdagens skörd är färdig torkad och en del ligger i den fulla frysen.

Nötterna är nu i burkar och oj oj vad goda dom är! Måste ju kolla att dom är färdiga.

Nypon är torkade och väntar på att malas till pulver för att sen ges till hundarna. Jag kommer plocka mera och passera och torkas. Rönnbären hänger fortfarande på träden.

Just nu har jag fullt i frysarna så jag jagar inte så mycket. När vi behöver fylla på så kommer jag gå ut. OM inte vildsvinen börjar ställa till problem igen innan jag får upp en åtel så måste jag ut på dem. Men innan jaktsäsongen är slut så ska frysarna fyllas på med kött igen.

En ny kaninhane flyttar hit i kväll, en gotlandskanin, så så småningom blir det kanske kaninungar och vi letar efter en bägge till tackorna. Ska vi ha kaniner och får så ska vi också få mat av dem. Har känts lite meningslöst i några år med djuren, men jag har inte haft orken riktigt, haft för mycket fokus på att få i gång verksamheten.

Fisket har fått vila då det har blåst mycket här och så jag ger mig inte ut då. Men så fort det blir stiltje så ger jag mig ut och lägger ut nätet och får förhoppningsvis lite abborre också.

Vi kommer vara riktigt mätta i vinter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close