Varför eget kött?

Jag har som mål att allt kött vi äter här hemma ska jag själv ha avlivat, vi är inte där än men jag jobbar på det.

Varför har jag det målet då? Jo, för ett antal år sedan såg jag stressen och rädslan i djur som skulle slaktas och det berörde mig otroligt mycket då och än i dag när jag skriver detta får jag tillbaka känslan. Men att sluta äta kött är inget alternativ. Jag tycker om kött, speciellt det jag själv odlat eller jagat.

Detta är några år sedan men älska bilden med den lilla herden som ska släppa ut tackan Lillemor (innan klippning så hon var lite tuffsig) och hennes tre sista lamm.

Mina egna djur har jag aldrig skickat på slakt utan jag har alltid gjort det själv, då vet jag att de mår bra ända fram till sitt offer, inge stress och rädsla utan mumsa på havren och sen borta. Jag tackar alltid för den gåva djuret ger min familj och jag är inte rädd för att erkänna att tårarna rinner ner för min kind, men när jobbet med att ta reda på slaktkroppen är den bara just det, en slaktkropp och jobbet med att ta reda på den börjar. Så länge jag har djur som ska slaktas kommer jag att göra det själv, det håller jag hårt på och har gjort det sen jag slaktade mina första får för över tio år sedan. Så i år kommer jag att införskaffa en bagge igen till mina 4 tackor som inte har haft lamm på 2 år.

Flasklammet Myran, minst av sina 3 systrar jag räddade då mamman lammade för tidigt och hade ingen mjölk första dagarna.

Fördelen med viltkött är just det, djuret har mått bra tills skottet når dem. Ingen stress och rädsla, beror lite hur man jagar, de vet inget annat.

Visst, vi äter ganska mycket vegetariskt också, sambon är superduktig på vegetariska rätter och ta till vara på det mesta av grönsaken. Fisk äter vi för lite, det kanske beror på att jag är inte superförtjust i fisk men bygger jag en rök så, för rökt fisk äter jag gärna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close