Bland myror och älgflugor

Jag är i full fart med att samla mat till familjen, i dag var det lingon och svamp som stod på agendan. Jag tog min kont, lingonplockare, en flaska vatten och 2 hundar med mig och traskade i väg till skogen, jag funderade på att ta bilen de 900 meterna till skogsvägen men sa till mig själv; Skärp dig! och började traska. Det är ju löjligt hur lat man är i bland! Traskade till en plats där jag visste att god svamp fanns och sen vidare upp till ett riktigt bra lingonställe, i alla fall för 2 år sedan var det ett riktigt bra lingonställe, nu var det ett mindre bra lingonställe…

Genast kom stressen över att inte kunna plocka mycket på en plats, att det kommer att ta längre tid i år MEN återigen sa jag till mig själv (får de bästa svaren då och det är ju tur att jag är ensam i skogen när jag pratar för mig själv) : Martina, sa jag, du har inte bråttom! Njut i stället av att det kommer att ta längre tid att få i hop det du behöver! Njut av att få vara länge där du mår bäst! Njut av att du får vara i skogen med dina bästa vänner! Även om de bästa vännerna tyckte det var SUUUPERTRÅKIGT att vänta på mig.

Dagens samhälle är så stressigt och utbrändhet är snart en folksjukdom, om den redan inte är det, jag är drabbad och därför gör jag det här! Att vara min egen, vara fattigare i pengar men rikare i själen. Lugnare i själen främst! Är jag lugn i själen blir min familj lugnare. Så jag får vara glad över att kunna tillbringa mycket tid i skog och mark, både i jobb och fritid och kunna förse familjen med BRA mat från naturens skafferi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close