Magiskt möte

Jag har ägnat mycket tid åt jakt och viltvård den senaste veckan, byggt en skjutstege, kånkat ut med skjutstegen för att kunna skydda en av åkrarna på min mark där havren lockar vildsvinen, 2 dagar senare är skörden färdig (de ensilerade havren) men vildsvinen kommer ut ändå så stegen får stå kvar även om jag syns lite för mycket. Däremot fick jag en upplevelse som jag inte kommer glömma i första taget (läs att jag troligtvis glömt om en månad 😉 ) en älgtjur smög upp bakom mig och kom in på ca 30 meter innan den fick min doft i näsan och ställde sig sedan med bredsidan mot mig. Vilka maffiga djur det är!

En grävlingsfälla är uppställd på gården, grävlingen gräver sig in under en lada och har gjort så i många år och ladan är gammal och markägaren vill bevara den i ett bra skick. Snart ska jag lägga minkfällorna i kanoten och paddla ut till lämpliga platser längs sjön. Minken är en invasiv art som ställer till väldigt mycket problem i bland annat fågellivet. Men kan även skapa förödelse bland höns och smådjur.

Annars så jobbar jag med kor en period, alla dagar denna vecka som kommer och på kvällarna kommer jag lägga spår innan det är dags att bege sig ut och skydda grödor igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close