Min jaktfilosofi

Jag satt och tänkte på passet i kväll där jag satt och väntade på om vildsvinen skulle komma ut och mumsa på bondens fina havre. Jag tänkte på varför jag jagar, min jaktfilosofi helt enkelt.

Jag jagar för att föda min familj, jag skjuter sällan mer än vad vi behöver.

Men i viltvårdsyfte och skyddsjakt, det som förvandlar jobbet till pengar (för det räcker ju inte med kött tyvärr utan räkningar ska ju betalas också) så är min filosofi att allt ska tas reda på något sätt. Det ska inte bara slängas eller brännas. Går det att användas som hundmat så används det, går det att sälja som apporteringsvilt så säljs det, skinnet tas tillvara oavsett det är fint eller ej, är det fult så används det till spårträning osv.

Nu när säden mognar så blir det många timmar att fundera och syftet med att jag sitter där är att skydda grödorna inte skjuta djur så kan jag undvika det så gör jag det. Kan jag skrämma så gör jag det och än så länge går det utmärkt!

Jag är och har aldrig varit intresserad av att skjuta största bocken, älgtjuren osv, jag håller hellre inne med skottet och njuter av det jag ser.

Sen är det ju väldigt spännande när hunden jobbar bra och djuret kommer fram och pulsen stiger och alla upplevelser som naturen erbjuder under en dag i skogen med bössan på ryggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close