Frustrerad och apptest

Det står APPtest inte APtest! Det är inte ett inlägg om djurförsök på apor…

I dag lade jag ett ganska långt spår för Loke i blandad terräng och underlag, ca 1370 meter och över 5 timmars liggtid, skinn från ett kronvilt draget. Upptaget var klockrent och de första 100 meterna gick bra sen fuskade han igen då riktningen på spåret gick åt korna till, han är ju och förblir en vallhund, och det (ursäkta) spårade ur… men efter viss övertalning och stopp i spåret plockade han upp det en bit för att sedan återigen sätt kurs mot korna… men återigen fick jag övertala honom att korna ska vi strunta i för nu spårar vi. Vi tog oss igenom hela spåret till slut och han spårade väldigt bra när han släppte korna men nu när jag sitter här och funderar medan jag skriver detta samtidigt jag tittar på jaktfilmer (ja, jag är ju kvinna och kan göra flera saker samtidigt 😉 ) så inser jag ju att Loke har sina brister när det gäller syftet med spårningen, jag vill ju kunna erbjuda mina kunder eftersökstjänster, dvs jag ligger standby och går eftersök om så behövs. Loke är duktig, riktigt duktig men kommer vi fram till djur han vill valla så gör han ju hellre det.. Jag kommer nog inte kunna spåra genom hagar om det så krävs, vilket jag tycker en eftersökshund ska kunna. MEN har nått får eller nötkreatur rymt borde han ju vara i sitt ess! Eller hur? Eller så är det så att spåren är alldeles för lätta för honom och att vi tränar för lite är det definitivt! Vi får helt enkelt träna mer och mer utmana honom!

Nog om det.. jag har inget val än bara vänta… vänta på att nån i flocken olyckligtvis lämnar oss. Det är frustrerande då jag ser ett behov och en möjlighet att få in pengar och jobb.

MEN apparna då? Jag har använt dog tracks ett tag men inte varit helt nöjd med den och snubblade över en annan app vid namn Sweden Topo maps som jag laddade hem i går . I dag funkade båda bra inte mycket skillnad mellan slutbilderna så jag behöver testa den nya mera. Så ni får ge er till tåls! Nu måste jag sova för morgondagen närmar sig och jag ska, om kropp och själ ger mig sitt tillstånd, jag se hur långt jag kommer orka på en dag. Familjen får ligga standby och hämta oss när vi är trötta!

Sov gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close