Grävlingar i pool

Ni har säkert sett en bild här på min hemsida där man ser en grävlingsrumpa sticka fram ur ett hål i en pool.

Denna bild är tagen för ganska många år sedan, medan jag var kommunal viltvårdare i Uppsala, men jag tänker berätta historien bakom den.

Jag fick ett samtal från en innevånare angående 2 grävlingar i en, som tur var, tom pool och jag och en kollega tog med det vi behövde och kasta oss i väg, nu kommer jag inte i håg vart vi åkte.

När vi kom fram så satt det 2 ganska illa tilltygade grävlingar i varit hörn i poolen. Troligtvis hade de slagits och ramlat ner i poolen i stridens hetta och fortsatt med sitt slagsmål i poolen.

Med hjälp av en fångstkäpp fick min kollega upp den ena grävlingen men innan vi skulle släppa den så undersökte vi den noga och vi såg de kraftiga bitskadorna på huvudet och framkroppen så vi valde att förkorta dess lidande. Grävling 2 var lite svårare att få upp då han hade krupit in i ett hål i poolens vägg och endast rumpan syntes, ja det är den bilden ni har sett, men till slut lyckades vi lirka ut den och lyfta upp den också. Men även den hade väldigt illa tilltygad runt öron och kind. Tyvärr går det illa för de vilda djuren i bland, även om våran första tanke var att släppa dem så hade de till slut dött av sina skador och haft ont väldigt lång tid innan infektionen hade tagit över.

Med respekt för djuren så lägger jag inte upp bilder på döda djur utan bara foton på när de lever, jag fotar allt så bilder finns om någon vill se.

I mitt yrke som viltvårdare har jag sett mycket och upplevt mycket vilket jag kommer att skriva ner här och dela med mig mina upplevelser, En viltvårdare betraktelser helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close