Herrelös hund

På förmiddagen mitt i gräsklippningen kom en granne och blev utskälld av Karma, ja hon kom inte enkom för att bli utskälld utan för att de hade hittat en hund och behövde min hjälp att fånga den. Sagt och gjort, jag grabbade tag koppel och godis och kasta mig in i deras bil. När vi kom fram låg en border collie under en kvarställd bil från gårdagens midsommarfirande. Jag hoppar ut och jollrar med hunden som genast viftar på svansen och tar kontakt. Han var trött och hungrig så det var lätt att sätta kopplet på honom. In i bilen och i väg till en veterinär en bit bort, väckte henne, och fram med chipavläsaren, tyvärr var den inte registrerad på nån så polisen kontaktades och mycket riktigt saknades en border collie i Skyttorp, ägaren kontaktades som kastade sig in i bilen och 40 min senare kom hon och hämtade Moss.Här ser vi hur viktigt det är att kontakta polisen MEN det är också viktigt att registrera sig som ägare på hunden!Kom även i håg att spara hår från hunden i en ren burk med tättslutande lock , ta håret med plasthandskar, skriv datum och spar det i fall ni måste ha hjälp av en ID spårhund att leta. Detta går givetvis med alla djurslag!

Nu var det ett bra slut på denna saga, tack vare polisen hittade vi snabbt ägaren till fina Moss!

Håll dig hemma nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close